AlgemeenBierBierbrouwenHinde staat lekker te pruttelen

21 januari 2022by 't Blauwe Hert
Hinde kleur en Sander aan het werk
Ingrediënten Hinde

Regelmatig is er het verzoek of de Hinde alweer verkrijgbaar is. Met trots kan ’t Blauwe Hert mededelen dat de allemansvriendin op dit moment heerlijk staat te vergisten.

Dinsdag 18 januari is de hele dag met zorg Hinde gebrouwen. Het brouwen van deze Tripel, die voor het laatst te koop was in 2016, ging zoals men bij ’t Blauwe Hert gewenst is weer gepaard met een enorme hoeveelheid aan ingrediënten. Honderden kilo’s mout werden versjouwd om dit iconische bier weer te maken. De Hinde is dan ook geen gewone Tripel. Daar waar men bij een Tripel doorgaans suiker toevoegt bij het brouwen om de doordrinkbaarheid te verhogen, is de Hinde een volmout Tripel. Dat houdt in dat alle vergistbare suikers uit de mout komen. Meer mout is meer smaak! Met een alcoholpercentage van 8.2 wordt dit echter geen bier voor de poes…

In 2016 prijkte nog 7% alcohol op het etiket van de Hinde. Dit bleek echter een misrekening. De Hinde had destijds ook 8% alcohol en menig cafébezoeker had daar ook wat last van.. Excuses zijn op zijn plaats natuurlijk.. maar lekker is het wel!