AlgemeenBierBierbrouwen23 Brouwerijen maken ‘Mega Collab’ voor Stichting TuTu

Mega Collab bier brouwen voor Stichting TuTu
tutu-bier

Op 21 mei kwamen 23 brouwerijen samen bij SpierBier in Mijdrecht voor een super collab; samen bier brouwen voor het goede doel. Deze dag kwam er ruim 1000 liter California Common uit de ketels en werd het etiket ter plekke ontworpen op groot scherm.

Uiteraard was ook ’t Blauwe Hert aanwezig op deze memorabele dag. Ook Hopster magazine was aanwezig om een reportage te maken voor hét craft bier magazine van Nederland! Tevens was Gerard Molenaar van Entree Magazine aanwezig om een leuk stuk te schrijven.

De opbrengst van de verkoop van deze bijzondere bierstijl – een stoom bier met een alcoholpercentage van 5% – gaat naar Stichting Tutu.

Stichting TuTu, opgericht door Evert Muis, is speciaal bedoeld voor kinderen van een terminaal zieke ouder die blijvende herinneringen willen maken. Door dit bier te drinken wordt de missie van de tutu-dragende papa gesteund.

Benieuwd naar dit bier? De California Common TuTu is verkrijgbaar vanaf +/- juli.

Sponsoren: @liekeontwerpt @sbi4beer @brouwerijdeschool @canxlab

Deelnemende brouwerijen: Spierbier brouwerij, Brouwerij de 12 Stuyvers, Brouwerij het bierkwartier, Bosch genot, Borrelnoot Brouwerij , Brouwerij Raz, Brouwerij Vuurtje, Castorix,  De Housebrouwerij, Film theater de uitkijk, Happy Demons Craft Beer, Harm, Jelsterbier, Brouwerij Lost, Low Five Brewing,, Natum Brouwerij, Brouwerij Rare Jongens, Brouwerij Stijl,  @stad1806, Brouwerij ’t Blauwe Hert, BrouwerijVogelvrij, Brouwerij de Waaghals