Bronstig, opgewonden standje"KROLS, LOOPS, TOCHTIG, RUIZIG, HENGSTIG, RITSIG, BROEDS, HITSIG, SPILKS"

Bronstig is een Wee Heavy, oftewel een Scotch Ale. Dit biertype is ontstaan in Schotland, maar inmiddels wordt het nog voornamelijk in België gemaakt. Heerlijk voor in de koudere maanden, maar eigenlijk het hele jaar prima!H

Bronstig Wee Heavy Scots Ale Craftbier

BRONSTIG
OPGEWONDEN STANDJE

Geneigd tot paren..

Bronstig is een Wee Heavy. Een bruin bier, bovengistend en bevat 7,5% alcohol. Het heeft tonen van karamel, laurier, maar is ook bloemig en zelfs wat fruitig. Als hij wat opwarmt ontwaar je meer de donkere mout en mogelijk zelfs wat subtiele rooksmaak. Het plakkende bittertje laat je verlangen naar de volgende slok. Adviestemperatuur om te drinken is 5-6 graden Celsius.

Een perfect bier voor in het najaar en de winter bij de houtkachel, maar misstaat ook niet in het voorjaarszonnetje.

BiertypeWEE HEAVY (SCOTCH ALE)

HOE DRINK JE ZO'N BRONSTIG?

In het café wordt je bier niet afgeschuimd. Zo beschermd het schuim je vers getapte Bronstig tegen invloeden van buiten.
Drink altijd uit een schoon glas, zo helpt je neus ook mee bij het proeven en genieten. Een groot glas met brede kelk welke taps toeloopt aan de bovenkant is perfect. Een wijnglas werkt ook prima.
Bronstig, Scotch Ale
Een Bronstig drink je tussen de 7 en 8 graden. Haal het flesje dus tijdig uit de koelkast en laat deze even acclimatiseren.
Proeven begint met te kijken naar het bier. Daarna even goed ruiken en dan neem je een slok. Wat proef je? Herken je bepaalde geuren en smaken?

FOLLOW US