Bier in de fles? Bier uit blik is beter!

23 november 2022by 't Blauwe Hert
Bier in blik

Bier uit blik heeft een wat negatieve reputatie in Nederland. Voor- en tegenstanders vallen bij een gesprek in het café over elkaar heen met allerhande argumenten die niet altijd op waarheid gestoeld zijn. Meestal vindt men het ‘niet lekker drinken’, ‘oridinair’ en koppelen we het aan grote blikken pils van goedkope merken. Toch zie je steeds meer bier in blik van Nederlandse bierbrouwers in het schap verschijnen. En terecht, want eigenlijk heeft bier uit blik veel meer voordelen dan zijn flessen tegenhanger.

Licht is een soort natuurlijke vijand van bier. UV-straling zorgt ervoor dat je bier gaat stinken en het kan ook een kartonsmaak krijgen. Om deze reden zijn bierflessen vaak gekleurd, maar dit is nog steeds niet voldoende want lang niet alle schadelijke stralen wordt geblokkeerd. Bij blik is dit probleem helemaal van de baan, want blik laat namelijk geen schadelijk licht door en daarmee is het mooie bier volledig beschermd.

Ook zuurstof is niet de grootste vriend van je bier. Een bierfles is minder goed afgesloten, waardoor er met de tijd langzaam aan lucht onder de kroonkurk door komt. Hierdoor gaat het bier oxideren en zal de smaak aangetast worden. Doordat blikjes volledig afgesloten zijn, zijn ze zuurstofdicht en zal de smaak dus beter blijven.

De tijden dat blik een metaalsmaak afgaf aan het product dat erin zat is al heel lang geleden. Een dunne filmlaag in het blik voorkomt direct contact tussen je bier en het metaal.

Nog meer voordelen..

Wist je dat je bier veel sneller koel is in een blik? Dat scheelt tijd en energie! Behalve dit fantastische voordeel gaat je blik ook veel minder stuk dan een flesje. Daarbij weegt het ook nog eens minder dan een fles bier, wat het ideaal maakt om gezellig wat blikjes mee te nemen naar het strand of een feestje in het park. Natuurlijk heb je veel meer blikjes in je koelkast dan je flesjes had, want ze nemen ook nog eens minder ruimte in beslag.

‘t Blauwe Hert bier in blik

Stout Hert, onze ondeugend lekkere Imperial Stout is reeds volledig afgevuld in blik. Ook Bronstig en Hinde zullen dit voorbeeld gaan volgen. Geen flessen meer dus!

Drink je desondanks toch liever niet met je mond aan een blikje? Schenk het bier dan gewoon uit in een glas en je zal geen verschil merken met een mooi bier in het café.

Wil je op de hoogte blijven van actuele aanbiedingen en het laatste nieuws (max 1x per week), schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!