AlgemeenBierBierbrouwenHet eerste bier is gebrouwen

8 september 2021by 't Blauwe Hert

Op 7 september 2021 werd SpierBier in Mijdrecht aangedaan om eindelijk weer eens op commercieel niveau te gaan brouwen.

Na jaren van ‘hobbybrouwen’, thuis in de garage, is afgelopen jaar het besluit gevallen dat ’t Blauwe Hert toch weer de markt gaat bestieren met mooie bieren. De continue vraag van oud klanten en de nog altijd positieve reacties, stonden aan de basis van deze keuze. Het werd wel duidelijk dat van de voormalige oprichters alleen Sander Voorn voor de volle honderd procent achter deze keuze stond. Sander, die zich Internationaal biersommelier mag noemen nadat hij in 2020 zijn StiBON diploma haalde, zal in eerste instantie de kar alleen gaan trekken.

Daar ’t Blauwe Hert zelf geen ketels heeft om bier in grote hoeveelheden te maken, is de keuze gevallen op bierbrouwerij SpierBier in Mijdrecht om de eerste stappen te gaan zetten. SpierBier heeft een zeer grote ruimte en alle professionele apparatuur om tot een goed product te komen. Ook de kennis en passie die SpierBier meebrengt, maakte de keuze des te makkelijker. Daarbij is Mijdrecht relatief dichtbij Aalsmeer waardoor hoge transportkosten en daarmee een hogere verkoopprijs van de Blauwe Hert bieren, worden voorkomen.

Het brouwproces verliep op rolletjes. Eind van de dag kon ruim 900 liter bier gaan starten met de vergisting. Daarmee zit Bronstig op schema om medio oktober van dit jaar op de markt te komen in en rondom Aalsmeer.